בינואר הקרוב נקיים בנמל יפו זו הפעם השנייה אירוע חגיגי במסגרת טקס חלוקת הפרסים של זוכי Geek Awards 2014 שיתקיים כאירוע סגור למוזמנים בלבד. זוהי השנה החמישית שהתחרות מתקיימת ואם לשפוט על בסיס השנים הקודמות, נראה שמי שיזכה להופיע ברשימה הזו עשוי לייצר לא מעט כותרות בהמשך הדרך.
באירוע יוענק פרס לזוכה יחיד בכל אחת מ-16 הקטגוריות השונות והפעם בחרנו להתמקד במועמדים לפרס הסטארטאפ הישראלי המצליח לשנת 2014 בתחום האנטרפרייז.
ואלו המועמדים:
1. Applause – uTest
חברת Applause (בעבר uTest) מציעה שירותי בדיקות תוכנה במיקור חוץ. לפני כשנתיים השיקה החברה כלי המאפשר למשתמשים, חברות, מפתחים ומשווקים לנתח ולעקוב אחר הפופולאריות של האפליקציות הקיימות בשוק, בהתאם לחוות הדעת והביקורות השונות המתפרסמות עליהן. בנוסף, Applause מציעה שירותים נוספים וביניהם: In-the-Wild, המאפשר בדיקות בסביבות אמיתיות בהן עתיד לפעול המוצר או האפליקציה ו-Mobile SDK החינמי המאפשר למפתחים לבנות הפצות ולקבל פידבקים ממשתמשים סלולריים.
2. CyberArk
CyberArk עוסקת בפיתוח פתרונות אבטחה לארגונים, כאשר אחד ממוצרי הדגל שלה הוא ה-Privileged Identity Management. המוצר מציע מגוון פתרונות אבטחה שונים מפני התקפות חיצוניות על הארגון, אך גם מפני התקפות פנימיות העלולות להגיע מאחד מעובדי החברה. הפתרון אותו מציעה החברה בתחום החשבונות המועדפים (Privileged Account) מיועד להגן, לנהל ולתעד את כל החשבונות בארגון והפעולות השונות שמבצעים, וכך לאפשר למנהלי המידע להשאר עם האצבע על הדופק בכל הנוגע למידע אליו ניגשים המשתמשים השונים. בספטמבר 2014, החברה הונפקה בבורסת הנאסד״ק. החברה שניסתה לגייס 75 מיליון דולרים סיימה לבסוף עם גיוס בגובה 86 מיליון דולרים וזינוק של עשרות אחוזים ביום המסחר הראשון, דבר המשקף לה כעת שווי שוק של 881.4 מיליון דולר.
3. Varonis
חברת Varonis מציעה פתרון לבעייה ניהול הרשאות ושליטה על גישה ושימוש בקבצי מידע בארגון. הפתרון מאפשר למנהלי מערכות מידע בארגונים לקבל תמונת מצב עדכנית ופשוטה לצפייה עבור כל אחד ממקורות אחסון המידע הקיימים בארגון וגם לנהל אותם בצורה מרכזית. בנוסף, המערכת מאפשרת גם לאתר קבצים ומידע (כגון מספרי כרטיסי אשראי, מידע רפואי או כל מידע רגיש אחר) לפי תבניות מוגדרות מראש ולהגדיר מדיניות והרשאות אבטחה אחידות לכולם. יחד עם מערכת ניטור (Audit) יעילה המספקת תיעוד מלא לכל סוג של גישה לקבצים ומידע, החבילה של וורוניס נחשבת למובילה בתחום, אף על פי שבתחום פועלות לא מעט חברות עם פתרונות מתחרים, ביניהם גם מספר סטארטאפים ישראלים. במרץ 2014, החברה גייסה 106 מיליון דולר בהנפקה ראשונית לציבור בבורסת הנאסד"ק לפי שווי של 524 מיליון דולר. מאז היא הספיקה כבר להכפיל את שווי החברה (עלייה של 100%) ביום ההנפקה ולחצות את רף המיליארד דולר.
4. SiSense
חברת SiSense מתמחה באנליטיקות של Big Data. המוצר אותו פיתחה החברה מיועד להנגיש לחברות וארגונים בכל הגדלים, החל מסטארטאפים קטנים ועד חברות ענק, את המידע הקיים בחברה. כלומר, מטרתה היא לאפשר ללקוחותיה לקבל אנליטיקות שונות של Big Data, במטרה ללמוד יותר אודות הרגלי השימוש השונים של משתמשיה, כיצד לייעל תהליכים וכמובן, מה הם המוצרים או האלמנטים הרווחים או המשתלמים ביותר עבורן. הפלטפורמה שפיתחה ניתנת לשימוש גם על ידי עובדים שאינם טכנולוגיים, באמצעות ממשקים פשוטים והסברים מפורטים אודות המידע המגוון, המאפשרים להם ליצור טבלאות מסובכות ותצוגות ויזואליות של המידע הרלוונטי. ביוני 2014 החברה גייסה 30 מיליון דולרים בסבב הגיוס השלישי שלה עד כה.
5. CB4
חברת CB4 פיתחה תוכנה לזיהוי ולניתוח דפוסי נתונים נסתרים במחסני נתונים בנפחים גדולים. על בסיס הניתוח ניתן לבצע החלטות חכמות יותר ולשפר את התוצאות העסקיות בפרק זמן קצר. התוכנה אוטומטית, אינה דורשת מעורבות מתמשכת של אנליסטים ומתאימה במיוחד לעולם המסחר הקמעונאי וניהול קשרי לקוחות (CRM).
לוח זמנים
שלב ראשון: הצעת מועמדים – מועד סיום: 27.11.
שלב שני: הצבעה למועמדים המובילים – מועד סיום: 07.01.15.
שלב שלישי: הכרזה על המועמדים בטקס Geek Awards 2014 בנמל יפו בינואר 2015.
ההצבעה בעיצומה!
בהמשך הפוסט תתבקשו לבחור את המועמדים שלכם עבור 16 הקטגוריות המשתתפות בתחרות. שלב זה יסתיים ביום רביעי, ה-31 בדצמבר 2014 לקראת ההכרזה על הזוכים הגדולים בטקס שיערך בסוף חודש ינואר. מבין המשתתפים בהצבעות ייבחרו 5 זוכים שיקבלו כרטיס כניסה לאירוע.