חברת האבטחה הישראלית CyberArk פותחת את השנה העברית החדשה עם הנפקה מוצלחת במיוחד בבורסת הנאסד״ק, מלווה בכותרות מחמיאות בעיתונים הכלכליים בארה״ב בכלל ובבוסטון בפרט. החברה שניסתה לגייס 75 מיליון דולרים סיימה לבסוף עם גיוס בגובה 86 מיליון דולרים וזינוק של עשרות אחוזים ביום המסחר הראשון, דבר המשקף לה כעת שווי שוק של 881.4 מיליון דולר.
פרט לגאווה הישראלית גם בבוסטון, שם ממוקם מטה החברה, חוגגים היום, זאת מאחר ומדובר בפעם הראשונה זה שני עשורים שחברת אבטחה מהאזור מונפקת וזוכה להצלחה כה רבה.
בין המרוויחות העיקריות מהעסקה ניתן למצוא את JVP שמחזיקה 37.8% מהחברה, שהן 11,182,562 מניות השוות כיום לכ-333 מליון דולר, לצד בנק ההשקעות גולדמן זאקס שמחזיק 24% מהחברה, לאחר שהשכיל לרכוש אחזקה מבעלי מניות קודמים במהלך שנת 2011.
ותודה לאדוארד סנודן
CyberArk עוסקת בפיתוח פתרונות אבטחה לארגונים, כאשר אחד ממוצרי הדגל שלה הוא ה-Privileged Identity Management. המוצר מציע מגוון פתרונות אבטחה שונים מפני התקפות חיצוניות על הארגון, אך גם מפני התקפות פנימיות העלולות להגיע מאחד מעובדי החברה.
לדברי החברה, סיכוני האבטחה הגדולים ביותר כיום מגיעים ברובם ישירות מתוך החברה, בין אם העובד המתקיף מודע לכך ובין אם לא. הודות להגדרות שונות המאפשרות למשתמשים רבים לגשת למידע שאינו רלוונטי עבורם, כך עולה הסיכון לגניבת מידע רגיש ביותר מהחברה, בצורה הרבה יותר פשוטה ממה שנדמה לה.
הפתרון אותו מציעה החברה בתחום החשבונות המועדפים (Privileged Account) מיועד להגן, לנהל ולתעד את כל החשבונות בארגון והפעולות השונות שמבצעים, וכך לאפשר למנהלי המידע להשאר עם האצבע על הדופק בכל הנוגע למידע אליו ניגשים המשתמשים השונים.
אחד מהמקרים המדוברים ביותר במהלך השנים האחרונות הוא הסיפור של אדוארד סנודן, עובד לשעבר בסוכנות לבטחון לאומי (NSA), שהתפרסם בזכות הדלפת מידע סודי על תוכניות המעקב של הסוכנות. סנודן אמר בראיונות שונים כי למעשה היה חשוף למידע שלא היה אמור לראות, מה שהיה יכול להימנע באמצעות פתרון האבטחה אותו מציעה CyberArk.
CyberArk נוסדה ב-1999 על ידי אלון כהן ואודי מוקדי, וכיום מעסיקה כ-400 עובדים הפזורים בין משרדי החברה בישראל ובבוסטון. לחברה למעלה מ-1,500 לקוחות ברחבי העולם המשתמשים בפתרונות האבטחה שלה, הכוללים את הבנקים הגדולים בעולם ויותר מ-35% מחברות מדד ה-Fortune 100.
עד היום הושקעו בחברה כ-40 מיליון דולרים, כאשר במסגרת סבב הגיוס האחרון שלה לפני כשנתיים השתתפו גולדמן זאקס, שעלה לכותרות פעמים רבות מאז המשבר הכלכלי שהחל ב-2008, ולצידו קרן JVP הירושלמית. בנוסף אליהם, השקיעו בחברה גם Vertex Venture Capital ו-Cabaret-ArbaOne.